Miary kątów trójkąta przy danych 2 bokach i jednym kącie

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
91kasia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 15 lis 2009, o 14:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Miary kątów trójkąta przy danych 2 bokach i jednym kącie

Post autor: 91kasia »

W trójkącie ABC dane są boki: AB=4 cm, AC= 2,5 cm i \(\displaystyle{ \sphericalangle}\)ABC= 30. Oblicz miary (w stopniach) pozostałych kątów trójkąta.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

Miary kątów trójkąta przy danych 2 bokach i jednym kącie

Post autor: piasek101 »

Tw. sinusów.
ODPOWIEDZ