Mam problem z kilkoma zadaniami za pomoc dziękuję
1) W trapezie równoramiennym wysokość jest równa 8 cm, a przekątne przecinają się pod kątem prostym. Oblicz pole trepezu
2) Piotr przejechał na rowerze pierwsze 7 km w czasie 30 minut, a następne 7km w czasiew 40 min. Z jaką średnią prędkością przejechał całą drogę ?
3) Jaką miarę ma najmniejszy kąt trójkąta, jeśli stosunek miar jego kątów jest równy 2:3:4?
Kilka zadań
-
- Użytkownik
- Posty: 2372
- Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 245 razy
Kilka zadań
1. Zobcz:
37325.htm
2.
Zamien czas na godziny: \(\displaystyle{ 10min = \frac{1}{6} h}\)
\(\displaystyle{ v _{sr} = \frac{s _{1}+s _{2} }{t _{1} +t _{2} }}\)
3.
\(\displaystyle{ 2 \alpha +3 \alpha +4 \alpha = 180 ^{o}}\)
Oblicz \(\displaystyle{ \alpha}\)
Najmniejszy kąt to \(\displaystyle{ 2 \alpha}\)
37325.htm
2.
Zamien czas na godziny: \(\displaystyle{ 10min = \frac{1}{6} h}\)
\(\displaystyle{ v _{sr} = \frac{s _{1}+s _{2} }{t _{1} +t _{2} }}\)
3.
\(\displaystyle{ 2 \alpha +3 \alpha +4 \alpha = 180 ^{o}}\)
Oblicz \(\displaystyle{ \alpha}\)
Najmniejszy kąt to \(\displaystyle{ 2 \alpha}\)