kwadrat i wierzchołki
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 29 sty 2009, o 13:43
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 68 razy
kwadrat i wierzchołki
Punkty \(\displaystyle{ A=(-3,1) i B=(2,3)}\) są kolejnymi wierzchołkami kwadratu. Ile jest równy obwód kwadratu? Nie wiem nawet o co w tym chodzi:(
- Sherlock
- Użytkownik
- Posty: 2783
- Rejestracja: 19 lis 2008, o 18:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Pomógł: 739 razy
kwadrat i wierzchołki
Co to obwód kwadratu? To suma długości jego boków. Ponieważ kwadrat ma cztery boki równej długości, to policz długość odcinka |AB| i pomnóż razy cztery.
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 29 sty 2009, o 13:43
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 68 razy
kwadrat i wierzchołki
nie wyjdzie, nie wiem mam dodać te punkty?
A. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{5}}\) B. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{17}}\) C. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{21}}\) D. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{29}}\)
nie wiem na prawdę??
A. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{5}}\) B. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{17}}\) C. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{21}}\) D. \(\displaystyle{ 4 \sqrt{29}}\)
nie wiem na prawdę??
- Sherlock
- Użytkownik
- Posty: 2783
- Rejestracja: 19 lis 2008, o 18:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Pomógł: 739 razy
kwadrat i wierzchołki
Posznupaj w zeszycie, podręczniku, forum, Internecie i znajdź wzór na długość odcinka. Po wyliczeniu długości AB pomnóż razy cztery, a otrzymasz obwód