geometria- trapezy: pole, długość podstawy.

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
moniska0162
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 20 paź 2009, o 12:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lublin

geometria- trapezy: pole, długość podstawy.

Post autor: moniska0162 »

1. w pewnym trapezie trzy boki mają długość 6 cm, a kąt rozwatry ma miarę 120 stopni. oblicz długość dłuższej podstawy trapezu
2. w trapezie równoramiennym o obwodzie ( \(\displaystyle{ 18+ 8\sqrt{2}}\)) cm , wysokość ma długość 4 cm, a kąt ostry ma miarę 45 stopni. oblicz długości boków tego trapeza
3. w trapezie równoramiennym miara kąta ostrego jest równa 60 stopni. wysokość trapezu ma długość \(\displaystyle{ 3\sqrt{3}}\) a długość przekątnej wynosi \(\displaystyle{ 2\sqrt{19}}\). oblicz obwód trapezu .
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, o 17:16 przez Justka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ