test z matematyki

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
justyna17173
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 4 paź 2009, o 20:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

test z matematyki

Post autor: justyna17173 »

1)Punkty A = (-1;5) i B=(-3;2) sa wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Długość boku tego trójkąta wynosi:

A.5 B. √13 C. √67 D. √61


2) Punkt P=(2;3) dzieli odcinek Ab na połowy. Współrzędne punktu A wynoszą (-1;4). współrzedne punktu B to:

A. (2;2) B. (3;2) C.(4;2) D(5;2)



3)MIEJSCE ZEROWE FUNKCJI LINIOWEJ Y=3X+6 JEST:
A. 3 B.6 C.-2 D.-3
bayo84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 564
Rejestracja: 30 lip 2009, o 09:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 122 razy

test z matematyki

Post autor: bayo84 »

Mysle, ze te zadania sa naprawde bardzo proste nawet jak na poziom podstawowy. Sprobuj je najpierw sama rozwiazac i powiedz gdzie utknelas.
justyna17173
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 4 paź 2009, o 20:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

test z matematyki

Post autor: justyna17173 »

Tylko ja matmy nie umiem to moja praca kontrolna a ja sobie nie radze nie rozumiem matematyki i nie mam pamięci do wzorów wiec nawet nie wiem jak zaczac-- 4 paź 2009, o 21:32 --w drugim będzie odpowiedz D???


a w pierwszym pierwiastek z 61????
ODPOWIEDZ