wyznacz kąty

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Blancos31
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 17 sty 2009, o 12:43
Podziękował: 1 raz

wyznacz kąty

Post autor: Blancos31 »

Wyznacz kąty równoległoboku w którym długość jednego z boków jest równa 34cm a wysokość opuszczona na drugi bok ma 30 cm.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, o 20:56 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat przeniesiony do odpowiedniego działu.
Czoug
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 205
Rejestracja: 15 wrz 2009, o 10:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Pomógł: 29 razy

wyznacz kąty

Post autor: Czoug »

\(\displaystyle{ \sin \alpha= \frac{30}{34} \approx 0,882}\)
poszukaj w tablicach, drugi kat to juz nie problem
Blancos31
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 17 sty 2009, o 12:43
Podziękował: 1 raz

wyznacz kąty

Post autor: Blancos31 »

dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ