Witam mam mały poroblem:
Zad. Oblicz pole trójkąta wiedząc
\(\displaystyle{ |AB|=2 \quad |AC|=28}\) , \(\displaystyle{ |\measuredangle BCA|=60^{\circ}}\)
da się takie zadanie rozwiązać czy to tylko błąd w książce ??
Pole trójkąta. ???
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 5 wrz 2009, o 13:03
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Pole trójkąta. ???
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, o 21:33 przez czeslaw, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 5 wrz 2009, o 13:03
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Pole trójkąta. ???
A mógłbyś mnie jakoś nakierować bo kompletnie nie kumam co z tym można zrobić. :/