czy jest równoległobokiem?

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
izak110
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 252
Rejestracja: 2 lut 2009, o 16:18
Płeć: Kobieta
Podziękował: 47 razy

czy jest równoległobokiem?

Post autor: izak110 »

Sprawdź, czy czworokąt ABCD, gdzie A=(-3,1), B=(53,-2), C=(54,4), D=(-2,3) jest równoległobokiem. Odpowiedź uzasadnij
Kamil_B
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1958
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 361 razy

czy jest równoległobokiem?

Post autor: Kamil_B »

Sprawdź, czy wektor \(\displaystyle{ AB}\) jest równoległy do wektora \(\displaystyle{ DC}\) oraz czy wektor \(\displaystyle{ AD}\) jest równoległy do wektora \(\displaystyle{ BC}\) .
Awatar użytkownika
klaustrofob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1984
Rejestracja: 11 lis 2007, o 07:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: inowrocław
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 607 razy

czy jest równoległobokiem?

Post autor: klaustrofob »

sprawdź, czy odcinki AC i BD mają ten sam środek. jeżeli tak, to jest równoległobok.
ODPOWIEDZ