Oblicz pole trapezu

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
ahateon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 24 maja 2009, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

Oblicz pole trapezu

Post autor: ahateon »

Trapez w którym można opisać okrąg i w który można wpisać okrąg, ma podstawy długości 12 cm i 3 cm.
Oblicz pole tego trapezu.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Oblicz pole trapezu

Post autor: anna_ »

Kod: Zaznacz cały

http://matematyka.pl/search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2BTrapez++%2Bkt%C3%B3rym++%2Bmo%C5%BCna++%2Bopisa%C4%87++%2Bokr%C4%85g++%2Bkt%C3%B3ry++%2Bmo%C5%BCna++%2Bwpisa%C4%87++%2Bokr%C4%85g++%2Bpodstawy++%2Bd%C5%82ugo%C5%9Bci++&ch=-1
ODPOWIEDZ