Proste równoległe

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
work
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 7 sty 2009, o 15:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa

Proste równoległe

Post autor: work »

Wiedząc, że proste AC i DB są równoległe oraz, że:
a) |OA|= 4 cm, |OC| = 3 cm, |AB| = 1,6 cm. Oblicz |CD|
b) |OC|= 5 cm, |OD| = 7 cm, |CA| =4 cm. Oblicz |DB|
Adifek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1567
Rejestracja: 15 gru 2008, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrzeszów/Wrocław
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 398 razy

Proste równoległe

Post autor: Adifek »

A my jesteśmy wróżkami, żeby wiedzieć gdzie leży punkt O?
ODPOWIEDZ