ostrosłupy pytanie
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 21:46
- Płeć: Mężczyzna
ostrosłupy pytanie
Czy wszystkie ostrosłópy o wysokisci 12cm, których podstawa jest romb o boku 6cm maja taka sama objetosc?-- 17 maja 2009, o 21:54 --chyba nie ale czy mógłby mi ktoś podac uzasadnienie ??
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik
- Posty: 2970
- Rejestracja: 8 paź 2004, o 17:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suchedniów/Kraków
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 293 razy
ostrosłupy pytanie
Nie.
Zauwaz, ze objetosc ostroslupa zalezy m. in. od pola podstawy, a to dla roznych katow w rombie jest rozne; moze byc dowolnie male (wez sobie \(\displaystyle{ \alpha \to 0}\), \(\displaystyle{ \alpha}\) - kat ostry.)
Zauwaz, ze objetosc ostroslupa zalezy m. in. od pola podstawy, a to dla roznych katow w rombie jest rozne; moze byc dowolnie male (wez sobie \(\displaystyle{ \alpha \to 0}\), \(\displaystyle{ \alpha}\) - kat ostry.)
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 21:46
- Płeć: Mężczyzna