trapez wpisany w koło
trapez wpisany w koło
z kartonowego koła o średnicy 60 cm wycieto trapez wpisany w to koło. Ramie trapezu jest prostopadłe do jego przekatnej i ma 30 cm długości. Oblicz polewycietego trapezu
-
- Użytkownik
- Posty: 3018
- Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 322 razy
trapez wpisany w koło
trapez oparty na średnicy koła ( Ramie trapezu jest prostopadłe do jego przekatnej )
pole powierzcni = pole trzech trójkątów równobocznych o boku: a = 30 cm..
pole powierzcni = pole trzech trójkątów równobocznych o boku: a = 30 cm..
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy