Proszę pomóżcie mi zrobić te zadania to jest moja praca domowa jeśli nie zrobie to 1 (((
Czworokąt wpisany w okrąg i czworokąt opisany na okręgu...
-
- Użytkownik
- Posty: 16
- Rejestracja: 28 kwie 2009, o 17:58
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Czworokąt wpisany w okrąg i czworokąt opisany na okręgu...
\(\displaystyle{ | \sphericalangle CDA|=180^o-60^o=120^o\\
| \sphericalangle DAB|=180^o-100^o=80^o\\
| \sphericalangle DOA|=[(90^o-80^o)+30^o]\cdot2=80^o\\
| \sphericalangle DAO|=(180^o-80^o):2=50^o}\)
| \sphericalangle DAB|=180^o-100^o=80^o\\
| \sphericalangle DOA|=[(90^o-80^o)+30^o]\cdot2=80^o\\
| \sphericalangle DAO|=(180^o-80^o):2=50^o}\)
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2009, o 23:33 przez anna_, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 16
- Rejestracja: 28 kwie 2009, o 17:58
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Czworokąt wpisany w okrąg i czworokąt opisany na okręgu...
2.
Kąt przy N=120
przy K=110
Poprowadź równoległą do KL i oznacz po lewej A, po prawej B
Kąt przy A na górze=60
przy A na dole=120
przy B na gorze=70
przy B na dole=110
okrąg można opisać na ABNK
Kąt przy N=120
przy K=110
Poprowadź równoległą do KL i oznacz po lewej A, po prawej B
Kąt przy A na górze=60
przy A na dole=120
przy B na gorze=70
przy B na dole=110
okrąg można opisać na ABNK