wzajemne położenie okręgów

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
ilonka7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 17 maja 2008, o 10:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: waw
Podziękował: 7 razy

wzajemne położenie okręgów

Post autor: ilonka7 »

hej mam takie zadanie i bardzo bym prosila o wytlumaczenie go. Dany jest okrąg o średnicy O i promieniu \(\displaystyle{ r _{1}}\) oraz okrąg o średnicy S i promieniu \(\displaystyle{ r _{2}}\) . Określ wzajemne położenie tych okręgów, jeśli:
a)\(\displaystyle{ \left|OS \right|=1, r_{1}=5, r_{2}=6}\)
b) \(\displaystyle{ \left|OS \right|= \sqrt{2} , r _{1}=1, r _{2}= \frac{1}{ \sqrt{2}+1 }}\)
Marcin_Garbacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 451
Rejestracja: 8 kwie 2009, o 17:54
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 58 razy

wzajemne położenie okręgów

Post autor: Marcin_Garbacz »

A tam nie mialo być dany jest okrag o środku O i środku S ?
ilonka7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 17 maja 2008, o 10:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: waw
Podziękował: 7 razy

wzajemne położenie okręgów

Post autor: ilonka7 »

tak przepraszam z apomyłke i bardzo prosze o pomoc bardzo mi na tym zależy
Marcin_Garbacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 451
Rejestracja: 8 kwie 2009, o 17:54
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 58 razy

wzajemne położenie okręgów

Post autor: Marcin_Garbacz »

ODPOWIEDZ