charakterystyczna wielkość w planimetrii

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
adwer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 31 mar 2009, o 22:50
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

charakterystyczna wielkość w planimetrii

Post autor: adwer »

Jaką charakterystyczna wielkość w planimetrii opisuje wzór:
\(\displaystyle{ d= \sqrt{2+ \sqrt{2+ \sqrt{2+... +\sqrt{2} } } }}\)
gdzie 2 występuje n razy?
Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ