Jaki jest stosunek...

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
yubinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 16 lut 2008, o 16:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: augustów
Podziękował: 32 razy

Jaki jest stosunek...

Post autor: yubinka »

Jaki jest stosunek długości okręgu do długości promienia tego okręgu ?
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Jaki jest stosunek...

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ \frac{l}{r}=\frac{2\pi r}{r}=2\pi}\)
ODPOWIEDZ