Pole prostokąta!

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
gazelka15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 17 lut 2009, o 20:10
Płeć: Kobieta
Podziękował: 7 razy

Pole prostokąta!

Post autor: gazelka15 »

Oblicz pole prostokąta, którego przekątne dł. 10 cm przecinają się pod kątem 45 stopni.
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

Pole prostokąta!

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ P= \frac{1}{2} \cdot 10 \cdot 10 \cdot sin45^0=...}\)
ODPOWIEDZ