Znaleźć równanie okręgu.

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
aga73
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 7 lis 2008, o 11:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: szczecin

Znaleźć równanie okręgu.

Post autor: aga73 »

Znajdź równanie okręgu opisanego na kwadracieo wierzchołkach A=(0;0), B=(4;0), C=(4;4) ,D=(0;4)
Awatar użytkownika
marcinn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 882
Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 193 razy

Znaleźć równanie okręgu.

Post autor: marcinn12 »

I w czym jest dokładnie problem? Promień to będzie połowa przekątnej kwadratu. Natomiast środek okregu to punkt przecięcia się przekątnych kwadratu.
ODPOWIEDZ