prostokat

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
mieszkolas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 6 lut 2009, o 14:18
Płeć: Mężczyzna

prostokat

Post autor: mieszkolas »

Narysuj dowolny prostokąt, a następnie przekształć go przez jednokładność o środku leżącym:
wewnątrz prostokąta i skali k = 2 ;
w punkcie przecięcia przekątnych prostokąta i skali k = 1/3 ;
w jednym z wierzchołków prostokąta i skali k = 5/2 .


moze ktos to zrobic
ODPOWIEDZ