twierdzenie talesa trapezy

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
kicia123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 14 sty 2009, o 17:48

twierdzenie talesa trapezy

Post autor: kicia123 »

oblicz pola zacieniowanych trapezów link
maise
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1327
Rejestracja: 25 maja 2008, o 15:36
Płeć: Kobieta
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 335 razy

twierdzenie talesa trapezy

Post autor: maise »

b)
\(\displaystyle{ \frac{3,6}{1,5} = \frac{3,6+h}{2,5} \\
\frac{3,6}{a} = \frac{3,6+h}{5,5} \\
P= \frac{1,5+a+5,5+2,5}{2} h}\)


obrazek:


c)
95524.htm
ODPOWIEDZ