konstrukcja odcinka x

Dział poświęcony konstrukcjom platońskim i nie tylko...
Elle
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 8 cze 2008, o 13:25
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: tarnow
Podziękował: 3 razy

konstrukcja odcinka x

Post autor: Elle »

Dane sa odcinki o dlugosciach a,b oraz c.skonstruuj odcinek ktorego dl. x wyn. x=\(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{15}ac }{ \sqrt{2} b}}\)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2008, o 22:19 przez Elle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
M Ciesielski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2524
Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 302 razy

konstrukcja odcinka x

Post autor: M Ciesielski »

zapisz wyrażenie między klamrami

Kod: Zaznacz cały

[tex] ... [/tex]
ODPOWIEDZ