kąt beta
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 12 sty 2017, o 11:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 12 sty 2017, o 11:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- siwymech
- Użytkownik
- Posty: 2430
- Rejestracja: 17 kwie 2012, o 14:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowy Targ
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 610 razy
kąt beta
Proponuję:
1. Narysować rzuty dwóch prostych(a,b) przecinających się w punkcie P,
2. Dwie proste przec. wyznaczają płaszczyznę. Określić ślady prostych i wyznaczyć płaszczyznę w której leżą, poprzez ślady \(\displaystyle{ h \alpha, V \alpha}\)
3. Obrócić punkt P dookoła śladu \(\displaystyle{ h \alpha}\) do położenia \(\displaystyle{ P ^{o}}\) na rzutni poziomej.
4.Proste \(\displaystyle{ a ^{o}(P ^{o},Ha)}\) oraz \(\displaystyle{ b ^{o}(P ^{o},Hb)}\) zawierają szukany kąt \(\displaystyle{ \beta}\)
1. Narysować rzuty dwóch prostych(a,b) przecinających się w punkcie P,
2. Dwie proste przec. wyznaczają płaszczyznę. Określić ślady prostych i wyznaczyć płaszczyznę w której leżą, poprzez ślady \(\displaystyle{ h \alpha, V \alpha}\)
3. Obrócić punkt P dookoła śladu \(\displaystyle{ h \alpha}\) do położenia \(\displaystyle{ P ^{o}}\) na rzutni poziomej.
4.Proste \(\displaystyle{ a ^{o}(P ^{o},Ha)}\) oraz \(\displaystyle{ b ^{o}(P ^{o},Hb)}\) zawierają szukany kąt \(\displaystyle{ \beta}\)