Uzupełnienie rzutowe zbioru
- Poszukujaca
- Użytkownik
- Posty: 2775
- Rejestracja: 21 maja 2012, o 23:32
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1019 razy
- Pomógł: 166 razy
Uzupełnienie rzutowe zbioru
Dla równania \(\displaystyle{ \frac{x^{2}}{a^{2}}+\frac{y^{2}}{b^{2}}=-1}\), w których \(\displaystyle{ a, b}\) są stałymi dodatnimi określić jaki podzbiór \(\displaystyle{ Q_{af}}\) w \(\displaystyle{ \mathbb{R}^{2}}\) to równanie opisuje, a następnie napisać równanie opisujące uzupełnienie rzutowe \(\displaystyle{ Q}\) tego zbioru.
- Slup
- Użytkownik
- Posty: 794
- Rejestracja: 27 maja 2016, o 20:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 23 razy
- Pomógł: 156 razy
Uzupełnienie rzutowe zbioru
Ten zbiór jest pusty w \(\displaystyle{ \mathbb{R}^2}\). Natomiast domknięcie rzutowe jest zadane równaniem
\(\displaystyle{ \frac{x^2}{a^2}+\frac{y^2}{b^2}=-z^2}\)
\(\displaystyle{ \frac{x^2}{a^2}+\frac{y^2}{b^2}=-z^2}\)