geometria wykreslan 3 pytania.

Dział poświęcony konstrukcjom platońskim i nie tylko...
kejkun7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 405
Rejestracja: 24 lip 2012, o 23:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hmm ?
Podziękował: 147 razy
Pomógł: 2 razy

geometria wykreslan 3 pytania.

Post autor: kejkun7 »

Witam , prosze o pomoc bo nie ogarniam


1. Co to jest zmiana ukladu odniesienia i podac jeden przyjklad ktory nie jest punktem.
2. Narysowac plaszczyzne\(\displaystyle{ \beta= m \left ||\right n}\)ktora jest rownilegla do plaszczyzny \(\displaystyle{ \alpha= a \left ||\right b}\)
3. Analogiczne do 2 z tym, ze prostopadle do plaszczyzny
3 . rozumiem, ze Narysowac plaszczyzne \(\displaystyle{ \beta= m \left ||\right n}\) ktora jest prostopadla do plaszczyzny \(\displaystyle{ \alpha= a \left ||\right b}\)

z Gory Dziekuje za pomoc !


jak widze 2 :
rysuje \(\displaystyle{ 4}\) proste rownolegle, z czego przy jednej np. nad \(\displaystyle{ m}\) ? pisze
\(\displaystyle{ m' = \beta}\) ?
analogicznie
\(\displaystyle{ \alpha = a'}\) ??




jak widze 3 :
rysuje 2 proste rownolegle i 2 proste prostopadle ( rownolegle wzgledem siebie ), z czego przy jednej np. nad \(\displaystyle{ m}\) ? pisze
\(\displaystyle{ m' = \beta}\) ?
analogicznie
\(\displaystyle{ \alpha = a'}\) ??
Ostatnio zmieniony 30 gru 2012, o 22:29 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6882
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

geometria wykreslan 3 pytania.

Post autor: kruszewski »

Na pierwsze pytanie odpowiedź tu:
... du%C5%82_3
Na pozostałe pytania też są tu odpowiedzi.
W.Kr.
ODPOWIEDZ