Geometria wykreślna - rzuty - studia

Dział poświęcony konstrukcjom platońskim i nie tylko...
merowing13
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 lis 2012, o 22:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: xyz

Geometria wykreślna - rzuty - studia

Post autor: merowing13 »

Proszę o pomoc w sprawdzeniu poprawności zadania. Zadanie jest z geometrii wykreślnej. Polegało na wykonaniu dla każdego z dwóch rysunków (Rysunek 3, Rysunek 4, długość całkowita krawędzi: 100 mm):

1)3 rzutów prostokątnych w skali 1:2
2)6 rzutów prostokątnych w skali 1:5
3)narysowania bryły w rzucie izometrycznym 1:1:1.

Ja to zrobiłem w sposób pokazany na zdjęciach. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby któryś z użytkowników powiedział mi czy to jest poprawne rozwiązanie. Jeżeli nie to bardzo prosiłbym o zamieszczenie właściwych rysunków (chodzi mi tylko ogólnie o ewentualny szkic jak by to miała konturowo wyglądać).
Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedz, ponieważ jutro muszę oddać prowadzącemu rozwiązanie.

Z góry dziękuję


Kod: Zaznacz cały

http://wstaw.org/h/40162555b34/

Kod: Zaznacz cały

http://wstaw.org/h/f787af6a783/

[url=http://wstaw.org/h/5d03cbcccca/][/url]
[url=http://wstaw.org/h/e574bb784fb/][/url]
[url=http://wstaw.org/h/bad2efc4d7d/][/url]
[url=http://wstaw.org/h/cd470dd9cb0/][/url]
[url=http://wstaw.org/h/7542a120f88/][/url]
[url=http://wstaw.org/h/354d8c3ce5e/][/url]
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6882
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

Geometria wykreślna - rzuty - studia

Post autor: kruszewski »

To jest sześcian z uciętymi trzema narożami . Tylko pozornie wygląda na coś 6-bocznego.
W.Kr.
Załączniki
Ucięte 3 naroża.png
Ucięte 3 naroża.png (7.17 KiB) Przejrzano 2688 razy
Awatar użytkownika
merowing3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 9 sty 2011, o 16:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 9 razy

Geometria wykreślna - rzuty - studia

Post autor: merowing3 »

Wątek uznaję za zamknięty. Bardzo proszę o usunięcie go przez jednego z moderatorów. Dziękuję.
ODPOWIEDZ