oblicz sin x mając podany cos - prosze o wskazówki

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
aska2505
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 10 sty 2008, o 19:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Nowy Sącz
Podziękował: 7 razy

oblicz sin x mając podany cos - prosze o wskazówki

Post autor: aska2505 »

Bardzo proszę o wskazówki do zadania:) Będę wdzięczna za każdą pomoc
1. Oblicz sin x jeżeli cos x=1/10 oraz 0
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

oblicz sin x mając podany cos - prosze o wskazówki

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ \sin x=\sqrt{1-\cos^{2}}}\)
\(\displaystyle{ d=\frac{n(n-3)}{2}}\)
aska2505
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 10 sty 2008, o 19:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Nowy Sącz
Podziękował: 7 razy

oblicz sin x mając podany cos - prosze o wskazówki

Post autor: aska2505 »

Bardzo dziękuję za pomoc:)
ODPOWIEDZ