Uzasadnij tożsamość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
winfast29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 340
Rejestracja: 27 wrz 2008, o 15:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniew
Podziękował: 199 razy

Uzasadnij tożsamość

Post autor: winfast29 »

\(\displaystyle{ cos(90- ) \frac{ctg(360- )}{sin(270+ )}=1}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Uzasadnij tożsamość

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ L=\cos (90-\alpha)*\frac{\ctg (360-\alpha)}{\sin (270+\alpha)}=\sin *\frac{-\ctg }{-\cos }=\frac{\sin *\ctg }{\cos }=\frac{\sin *\frac{\cos }{\sin }}{\cos }=1=P}\)
ODPOWIEDZ