Wyznacz wartości parametru

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
natasza99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 56
Rejestracja: 22 maja 2008, o 14:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: jelcz
Podziękował: 1 raz

Wyznacz wartości parametru

Post autor: natasza99 »

Wyznacz wartości parametru \(\displaystyle{ \alpha}\) należące do przedziału \(\displaystyle{ }\), dla których układ równań


\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x\cdot cos - y = 1 \\x-2y cos\alpha= 1 \end{cases}}\)


nie ma rozwiązania
ODPOWIEDZ