nierówność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
elcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 13 sty 2008, o 11:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ;)
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 1 raz

nierówność

Post autor: elcia »

Rozwiąż nierówność:
a)\(\displaystyle{ tgx \cdot cosx>0}\)
b)\(\displaystyle{ -cos ^{2} x}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

nierówność

Post autor: anna_ »

1) podstaw
\(\displaystyle{ \tg x= \frac{\sin x}{\cos x}}\)
Awatar użytkownika
elcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 13 sty 2008, o 11:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ;)
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 1 raz

nierówność

Post autor: elcia »

nmn pisze:1) podstaw
\(\displaystyle{ \tg x= \frac{\sin x}{\cos x}}\)
wpadłam na to wcześniej ale nie wyszło mi tak jak w odpowiedzi.
ODPOWIEDZ