zbuduj kat alfa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
alaz6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 1 gru 2008, o 19:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Sztum

zbuduj kat alfa

Post autor: alaz6 »

jeśli;
a) sin = frac{1}{ sqrt{3} }
b) cos = frac{4}{7}
c) tg = sqrt{3}
d) ctg = 3
Awatar użytkownika
Wicio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1318
Rejestracja: 13 maja 2008, o 21:22
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 561 razy

zbuduj kat alfa

Post autor: Wicio »

a)
sinus to \(\displaystyle{ \frac{y}{r}}\) a wiemy,że r zawsze >0 więc tutaj y też większy od 0

No i budujesz
ODPOWIEDZ