oblicz równanie
- hellsing
- Użytkownik
- Posty: 191
- Rejestracja: 30 mar 2006, o 14:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z kątowni
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 16 razy
oblicz równanie
Z pożystości cosinusa mamy \(\displaystyle{ \cos(x-90)=\cos(90-x)}\) ze wzorów reukcyjnych \(\displaystyle{ \cos(90-x)=\sin(x)}\).
\(\displaystyle{ \sin x = \sqrt{1-\cos^{2} x}}\). Podnosimy do kwadratu i reukujemy co się da....
\(\displaystyle{ \sin x = \sqrt{1-\cos^{2} x}}\). Podnosimy do kwadratu i reukujemy co się da....