parametr
-
- Użytkownik
- Posty: 68
- Rejestracja: 1 wrz 2008, o 17:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 12 razy
parametr
Sprawdź dla jakich wartości parametru m istnieje kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) taki, że \(\displaystyle{ sin\alpha=|-3|m+2|-1|-5}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 298
- Rejestracja: 6 paź 2008, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zamość
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 73 razy
parametr
jeżeli te pionowe kreski to wartości bezwzględne to po "olbrzymich" przekształceniach mamy:
\(\displaystyle{ sin\alpha=3m-3}\)
a więc prawa strona równania musi należeć do przedziału \(\displaystyle{ }\)
\(\displaystyle{ sin\alpha=3m-3}\)
a więc prawa strona równania musi należeć do przedziału \(\displaystyle{ }\)