Wyznacz \(\displaystyle{ \alpha}\)i \(\displaystyle{ \partial}\), jeśli wiadomo że \(\displaystyle{ \alpha , (0, \frac{\pi}{2})}\) oraz \(\displaystyle{ sin( - )=cos( + ) = \frac{1}{2}}\)
pomóżcie:)
Wyznacz kąty
-
- Użytkownik
- Posty: 119
- Rejestracja: 16 paź 2008, o 19:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: TM
- Podziękował: 46 razy
- Nakahed90
- Użytkownik
- Posty: 9096
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
Wyznacz kąty
\(\displaystyle{ \cos (\alpha + \beta) =\frac{1}{2} \iff + \beta=\frac{\pi}{3}}\)
\(\displaystyle{ \sin(\alpha - \beta) =\frac{1}{2} \iff - \beta=\frac{\pi}{6}}\)
\(\displaystyle{ \sin(\alpha - \beta) =\frac{1}{2} \iff - \beta=\frac{\pi}{6}}\)