równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Agniecha1818
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 9 wrz 2008, o 17:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 62 razy

równanie

Post autor: Agniecha1818 »

\(\displaystyle{ cos4x=sin( \frac{3}{2}\pi+2x)}\)
Awatar użytkownika
Wicio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1318
Rejestracja: 13 maja 2008, o 21:22
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 561 razy

równanie

Post autor: Wicio »

\(\displaystyle{ cos4x=sin( \frac{3}{2}\pi+2x)}\)
\(\displaystyle{ cos4x=-cos2x}\)
\(\displaystyle{ cos4x=cos(\pi-2x)}\)

\(\displaystyle{ 4x= (\pi-2x)+2k \pi}\)
ODPOWIEDZ