Tożsamości trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
biolga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 8 wrz 2007, o 11:54
Płeć: Kobieta
Podziękował: 69 razy
Pomógł: 1 raz

Tożsamości trygonometryczne

Post autor: biolga »

nie mogę sobie poradzić z tymi tożsamościami
Uzasadnij:

\(\displaystyle{ \tg^{2}x-\sin^{2}x=\tg^{2}x sin^{2}x}\)
\(\displaystyle{ \cos x \ctg x + \sin x= \frac{1}{\sin x}}\)
\(\displaystyle{ \frac{\cos x}{\sin x - 1} + \tg x=- \frac{1}{\cos x}}\)

Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, o 20:26 przez biolga, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Tożsamości trygonometryczne

Post autor: Lorek »

ODPOWIEDZ