Wykres funkcji trygonometrycznej ! ! ! ???

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
(ze)BRO

Wykres funkcji trygonometrycznej ! ! ! ???

Post autor: (ze)BRO »

Jak rozpisac by w miare normalnie moc narysowac wykres:


y=\(\displaystyle{ \frac{3}{4}}\) + cosx*cos(x+\(\displaystyle{ \frac{pi}{3}}\))


anybody?
Awatar użytkownika
Sulik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 161
Rejestracja: 1 lis 2005, o 11:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 44 razy

Wykres funkcji trygonometrycznej ! ! ! ???

Post autor: Sulik »

\(\displaystyle{ \cos{x}\cdot\cos{y}=\frac 1 2(\cos(x+y)+\cos(x-y))}\)
pulpet666
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 6 wrz 2005, o 19:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Wykres funkcji trygonometrycznej ! ! ! ???

Post autor: pulpet666 »

NO dobra czyli teraz mamy funkcje :


y= 3/4 + 0,5[cos(2x+pi/3) + cos(-pi/3)]

i jak to teraz narysowac?!?
Awatar użytkownika
Sulik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 161
Rejestracja: 1 lis 2005, o 11:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 44 razy

Wykres funkcji trygonometrycznej ! ! ! ???

Post autor: Sulik »

i dalej: \(\displaystyle{ y=1+\frac1 2 \cos(2(x+\frac\pi 6))}\). Przesuwasz wykres \(\displaystyle{ y=\frac1 2\cos(2x)}\) o wektor \(\displaystyle{ [-\frac\pi 6,1]}\).
ODPOWIEDZ