oblicz cos, tanens, cotangens znajac sinus, obwod trapezu

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
rafi111
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 lis 2007, o 10:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

oblicz cos, tanens, cotangens znajac sinus, obwod trapezu

Post autor: rafi111 »

witam, prosilbym o pilne rozwiazanie ponizszych zadan, prosilbym o dokladsne rozwiazanie po kolei co jak obliczacie bym mogl zobaczyc jak to robicie i sie nauczyl pilne na dzis, bede baaardzo wdzieczny za pomoc:


1.) Oblicz wartosci pozostalych funkcji trygonometrycznych kąta ostrego , jesli sinus = 3/4

2.)Oblicz obwód trapezu równoramiennego o podstawach długości 16cm i 24cm oraz wysokości 8cm.

3.) Działka budolana ma kształt prostokąta. jej plan w skali 1:2000 przedstawiono na rysunku(prostokat 4,5cm na 2,5cm). Oblicz obwód i pole działki w rzeczywistości.

4.)Rozwiąz trójkąt prostokątny w którym a=6, β = 30°


to wszystko naprawde prosze na dzis to bardzo wazne poniewaz bede pisal z podobnych zadan klasowke i ja kktos mi je rozwiaze dokladnie to bede wiedzial na wzor jak zrobic dane zadanie.
pozdraiwam[/latex]
abc666

oblicz cos, tanens, cotangens znajac sinus, obwod trapezu

Post autor: abc666 »

1. liczysz z jedynki \(\displaystyle{ \sin^{2} x+\cos^{2}x=1}\) dla dowolnego x
2. narysuj sobie tą sytuacje, długość ramienia liczysz z pitagorasa
3. wystarczy że pomnożysz przez 2000 długości boków
4. co to jest a?
ODPOWIEDZ