Naszkicuj wykresy funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
zenon_mk20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 14 paź 2008, o 12:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 2 razy

Naszkicuj wykresy funkcji

Post autor: zenon_mk20 »

Cześć, mam takie zadanie:



Naszkicuj w jednym układzie współżednych wykresy funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \cos x}\) i \(\displaystyle{ g(x)=\frac{2x+4}{x+3}}\). Korzystając z wykresów funkcji \(\displaystyle{ f}\) i \(\displaystyle{ g}\), podaj liczbę rozwiązń ujemnych i liczbę rozwiązń dodatnich równania \(\displaystyle{ f(x)=g(x)}\).



Rysując wykresy prawdopodobnie trzeba ustalić dobrą skalę, u mnie wykresy przecinają się tylko w jednym miejscu pod osią x, a w odpowiedzi jest ze dwa rozwiązania ujemne a jedno dodatnie.

Nie stosuj jednowyrazowych nazw tematów.
luka52
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 11:55 przez zenon_mk20, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
s1d
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 18 paź 2007, o 19:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 16 razy

Naszkicuj wykresy funkcji

Post autor: s1d »

No z wykresu podanych przez Ciebie funkcji wynika że to Ty masz rację, a nie odpowiedzi.

Tutaj masz wykres:
ODPOWIEDZ