narysuj wykres \(\displaystyle{ f(x)= arccos(cosx)}\).
D=R
1. \(\displaystyle{ x , y=arccos(cosx) cosy=cosx y=x}\)
2. \(\displaystyle{ x , y=x+2k \Pi y=-x+2k \Pi}\)
jak to teraz rozwazyc?
narysuj wykres
-
- Użytkownik
- Posty: 3018
- Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 322 razy
narysuj wykres
\(\displaystyle{ y = x \,\,\}\) dla nieparzystych wielokrotności \(\displaystyle{ \,\ \pi}\)
\(\displaystyle{ y = -x \,\,\}\) dla parzystych wielokrotności \(\displaystyle{ \,\ \pi}\)
\(\displaystyle{ y = -x \,\,\}\) dla parzystych wielokrotności \(\displaystyle{ \,\ \pi}\)