równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 29
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 13:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wiesz
- Podziękował: 19 razy
- Nakahed90
- Użytkownik
- Posty: 9096
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
równanie
\(\displaystyle{ \cos (2x-\frac{\pi}{6})=\cos (x+\frac{\pi}{6})}\)
\(\displaystyle{ 2x-\frac{\pi}{6}=x+\frac{\pi}{6}+2k \pi 2x-\frac{\pi}{6}=-x-\frac{\pi}{6}+2k \pi k\in C}\)
\(\displaystyle{ x=\frac{\pi}{3}+2k \pi x=k\frac{2\pi}{3} k\in C}\)
\(\displaystyle{ 2x-\frac{\pi}{6}=x+\frac{\pi}{6}+2k \pi 2x-\frac{\pi}{6}=-x-\frac{\pi}{6}+2k \pi k\in C}\)
\(\displaystyle{ x=\frac{\pi}{3}+2k \pi x=k\frac{2\pi}{3} k\in C}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 29
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 13:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wiesz
- Podziękował: 19 razy
- Nakahed90
- Użytkownik
- Posty: 9096
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
równanie
\(\displaystyle{ 2x=3x-\frac{\pi}{6} +k\pi k\in C}\)
\(\displaystyle{ x=\frac{\pi}{6}-k\pi k\in C}\)
[ Dodano: 11 Listopada 2008, 12:27 ]
Zapis
x=frac{pi}{6}-kpi kin C
jest równoważny zapisowi
x=frac{pi}{6}+kpi kin C
\(\displaystyle{ x=\frac{\pi}{6}-k\pi k\in C}\)
[ Dodano: 11 Listopada 2008, 12:27 ]
Zapis
x=frac{pi}{6}-kpi kin C
jest równoważny zapisowi
x=frac{pi}{6}+kpi kin C