\(\displaystyle{ 2 \sin^2 x - \frac{ 2 \sqrt{3} }{3} \sin x \cos x - 1 = 0}\)
Zapoznaj się z zasadami nazewnictwa tematów zawartymi w regulaminie forum.
luka52
Równanie trygonometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 9 lis 2008, o 13:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 2 razy
Równanie trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 9 lis 2008, o 16:15 przez bolekbolek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Równanie trygonometryczne
\(\displaystyle{ 2 \sin^2 x - \frac{ 2 \sqrt{3} }{3} \sin x \cos x - sin^2x-cos^2x = 0}\)
\(\displaystyle{ - \frac { \sqrt{3} }{3} \sin 2x - cos2x = 0}\)
Do tego jedynka trygonometryczna i rozwiązać układ.
\(\displaystyle{ - \frac { \sqrt{3} }{3} \sin 2x - cos2x = 0}\)
Do tego jedynka trygonometryczna i rozwiązać układ.
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 14 lip 2008, o 14:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kielce
Równanie trygonometryczne
moze twoj sposob jest dobry ale rownanie mozna szybciej rozwiazac, wystarczy rownanie podzielic przez cos ^{2}