tożsamość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
pioootreeek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 5 lis 2008, o 15:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bstok

tożsamość

Post autor: pioootreeek »

mam problem z jedną tożsamością pomóżcie

\(\displaystyle{ \frac{\sin^2 x - \cos^2 x}{1+2\sin x\cos x}=\frac{\tg x-1}{\tg x+1}}\)

Co to za zapis? Zapoznaj się z LaTeXem, bo następnym razem będzie kosz! Lorek
Ostatnio zmieniony 5 lis 2008, o 19:19 przez pioootreeek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ