rownanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
koliber1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 120
Rejestracja: 27 mar 2008, o 21:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 59 razy

rownanie

Post autor: koliber1000 »

\(\displaystyle{ 4sin ^{2}x + sin ^{2}2x= 3}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

rownanie

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ sin^2 2x=4sin^2 x cos^2 x=4sin^2 x(1-sin^2 x)}\)
ODPOWIEDZ