Nierówność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
tomek898
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 141
Rejestracja: 8 wrz 2007, o 14:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1 raz

Nierówność

Post autor: tomek898 »

Rozwiąż

\(\displaystyle{ xsiny qslant 0}\)
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Nierówność

Post autor: Szemek »

wskazówka:
rozpatrz przypadki:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x q 0 \\ \sin y q 0 \end{cases} \begin{cases} x\leq 0 \\ \sin y q 0 \end{cases}}\)
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

Nierówność

Post autor: mat1989 »

no ale jak to rozwiązać jak mamy 2 zmienne?
ODPOWIEDZ