Wykres funckji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
maciek987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 25 paź 2008, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Wykres funckji

Post autor: maciek987 »

Jak narysować wykres funkcji y=sin(x+|x|) ??
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Wykres funckji

Post autor: piasek101 »

Przedziałami :
a) dla x
maciek987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 25 paź 2008, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Wykres funckji

Post autor: maciek987 »

tzn?? mogłbys rozwinac swoja mysl??
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Wykres funckji

Post autor: soku11 »

\(\displaystyle{ y=\begin{cases} \sin (2x)\;\;\mbox{dla }\;x\ge 0\\
0\;\;\mbox{dla }\;x Pozdrawiam.}\)
ODPOWIEDZ