rozwiązanie sinL

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
wojskib
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 27 kwie 2008, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 42 razy

rozwiązanie sinL

Post autor: wojskib »

dla jakich \(\displaystyle{ \alpha (0,2 \pi)}\) równanie \(\displaystyle{ \frac{x^{2}-1}{x^{2}+1}=2sin }\) ma rozwiązanie?
Awatar użytkownika
M Ciesielski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2524
Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 302 razy

rozwiązanie sinL

Post autor: M Ciesielski »

można np graficznie.
Awatar użytkownika
wojskib
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 27 kwie 2008, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 42 razy

rozwiązanie sinL

Post autor: wojskib »

wiem, tylko że ja musze algebraicznie to rozwiązać
frej

rozwiązanie sinL

Post autor: frej »

\(\displaystyle{ -1 sin{x} 1}\)
\(\displaystyle{ -1\le \frac{x^2-1}{2(x^2+1)} 1}\)
ODPOWIEDZ