Równanie i logarytm

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
beatka-k16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 24 sie 2007, o 10:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 30 razy

Równanie i logarytm

Post autor: beatka-k16 »

\(\displaystyle{ 3(log _{2}(sin(x))) ^{2} + log _{2} (1-cos(2x)) = 2}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

Równanie i logarytm

Post autor: piasek101 »

Dziedzina i przekształcić ten kawałek (pominąłem podstawę):
\(\displaystyle{ log (1-cos(2x)) = log ft(2sin^2x\right)=1+2log(sinx)}\) (i podstawiać)
ODPOWIEDZ