wzory redukcyjne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mo_nii
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 10 sty 2008, o 12:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pabianice
Podziękował: 10 razy

wzory redukcyjne

Post autor: mo_nii »

oblicz wykorzystujac wzory redukcyjne:

\(\displaystyle{ (sin25 ^{o} +cos25 ^{o} )(sin25 ^{o} -cos25 ^{o} )+2sin^{2} 65 ^{o} =

cos ^{2} 10 ^{o} +cos ^{2}80 ^{o} =

(cos17 ^{o} +cos73 ^{o} ) ^{2} +(sin17 ^{o} - sin 73 ^{o} ) ^{2}=}\)
Awatar użytkownika
exculibrus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 31 sty 2008, o 14:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lubin
Podziękował: 28 razy
Pomógł: 6 razy

wzory redukcyjne

Post autor: exculibrus »

czego nie wiesz?
mo_nii
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 10 sty 2008, o 12:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pabianice
Podziękował: 10 razy

wzory redukcyjne

Post autor: mo_nii »

Nie wiem jak to rozwiązac.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

wzory redukcyjne

Post autor: scyth »

a jakie znasz wzory redukcyjne?
ODPOWIEDZ