Nierówność trygonometryczna, szukana miara kąta

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Geniusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 26 wrz 2007, o 21:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 8 razy

Nierówność trygonometryczna, szukana miara kąta

Post autor: Geniusz »

Jaki jest wynik nierówności??

\(\displaystyle{ 2sinx< \sqrt{2}}\)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2008, o 13:18 przez Geniusz, łącznie zmieniany 1 raz.
QuusAmo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 13 cze 2006, o 19:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrova G.
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 65 razy

Nierówność trygonometryczna, szukana miara kąta

Post autor: QuusAmo »

\(\displaystyle{ x (2k\pi; \frac{\pi}{4}+2k\pi)\cup(\frac{3\pi}{4}+2k\pi;2\pi+2k\pi)}\)
Geniusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 26 wrz 2007, o 21:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 8 razy

Nierówność trygonometryczna, szukana miara kąta

Post autor: Geniusz »

a jak zapisze to w ten sposób to będzie źle??

\(\displaystyle{ X ({- \frac{5}{4}\pi+2k\pi; \frac{\pi}{4}+2k\pi:k C})}\)
QuusAmo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 13 cze 2006, o 19:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrova G.
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 65 razy

Nierówność trygonometryczna, szukana miara kąta

Post autor: QuusAmo »

To również jest poprawny zapis. Nierówności trygonometryczne mają to do siebie że wynik można zapisać w kilka prawidłowych i równorzędnych sposobów.
Geniusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 26 wrz 2007, o 21:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 8 razy

Nierówność trygonometryczna, szukana miara kąta

Post autor: Geniusz »

ok dzięki bardzo.
ODPOWIEDZ