znajdz dziedzina funkcji jednej zmiennej
\(\displaystyle{ y=arcsin \sqrt{2x}}\)
znajdz dziedzine funkcji dwóch zmiennych
\(\displaystyle{ z=arccos \frac{y-1} ft|x \right| }}\)
znajdz dziedzina funkcji
- scyth
- Użytkownik
- Posty: 6392
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1087 razy
znajdz dziedzina funkcji
1.
\(\displaystyle{ -1 \sqrt{2x} 1 \\
x ft< 0,\frac{1}{2} \right>}\)
2.
\(\displaystyle{ -1 \frac{y-1}{|x|} 1 \\
-|x| y-1 |x| \\
-|x|+1 y |x|+1 x \ne 0}\)
\(\displaystyle{ -1 \sqrt{2x} 1 \\
x ft< 0,\frac{1}{2} \right>}\)
2.
\(\displaystyle{ -1 \frac{y-1}{|x|} 1 \\
-|x| y-1 |x| \\
-|x|+1 y |x|+1 x \ne 0}\)